Nieuws
Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws.
Het Tuintheater x jongNBEnoord
21 June 2024
Leuk nieuws! Het Tuintheater en jongNBE noord gaan samenwerken! Komende zomer spelen enkele jongeren 2x mee met de voorstelling De Inspecteur: op 31 augustus in Veenhuizen en op 7 september in Roden. Door de livemuziek worden deze twee voorstellingen extra bijzonder.

- 31 augustus bij De Tuinen van Weldadigheid in Veenhuizen
- 7 september bij Theater de Winsinghhof in Roden
Over jongNBEnoord
jongNBEnoord is een van de jonge regionale blazersensembles van het Nederlands Blazers Ensemble. Deze jonge ensembles bestaan uit 10 gevorderde amateurs of beginnende conservatoriumstudenten uit de regio tussen de 15 en 20 jaar. De ambitie is om op hoog niveau en op een spannende manier samen muziek te maken. JongNBEnoord wordt gecoacht door een muzikant van het NBE en werkt in 3 of 4 intensieve repetities toe naar 3 concerten, waarvan 1 samen met het NBE en 2 concerten bij hen in de buurt. Ze spelen een breed repertoire van klassieke meesterwerken tot avontuurlijke eigentijdse (pop)muziek. >>
Tickets zijn verkrijgbaar via de agendapagina.
Het Tuintheater speelt een bewerking van De Revisor
10 april 2024
Na God van de Slachting (2022), Polder Wodka (2022), Het Aanzoek (2021) en De Beer (2020) speelt Het Tuintheater deze zomer een nieuwe locatievoorstelling: De Inspecteur. Een donker komisch sprookje over corruptie, vol grappige verwikkelingen en snedige dialogen. De regie is in handen van Stephen Liebman. De Inspecteur gaat op 6 juli in première tijdens FestiValderAa en daarna op tournee door Groningen, Friesland en Drenthe. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar via hettuintheater.nl
De Inspecteur is gebaseerd op De Revisor van Nikolaj Gogol. Stephen Liebman en Lowie van Oers schreven een nieuwe tekst. De rollen worden vertolkt door vier acteurs die allemaal veel ervaring hebben met komedie en slapstick: Jurriën Remkes (speelde o.a. in voorstellingen van YoungGangsters, Theater Oostpool en Maas Theater en Dans), Lowie van Oers (ontving in 2019 het Wim Bary Stipendium), Lisa Groothof (speelde o.a. bij Maas Theater en Dans en Jakop Ahlbom en heeft haar eigen gezelschap Leedbewakers), Julia van der Vlugt (speelde o.a. de hoofdrol in rockopera Jumpin’ Jack en was in de grote theaters te zien in de musical Sjakie en de Chocoladefabriek) en Eva van Gessel (speelde o.a. bij Theater Oostpool, Theater Bellevue en Theater Sonnevanck). Julia van der Vlugt en Eva van Gessel delen de rol.
Kaartverkoop start woensdag 10 april met een vroegboekactie
Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar! De reguliere tickets kosten € 22,50 per stuk en voor jongeren tot en met 25 jaar € 15 euro per stuk. Tot 1 mei koop je de reguliere kaarten met € 2,50 korting. Bij een aantal voorstellingen is het mogelijk om voorafgaand aan de voorstelling een hapje te eten. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via het bestelproces bij het boeken van voorstellingstickets.
>> Boek hier je tickets